Delice Nemesis Logo Pitten  
  || Home ||Voorstellingen ||Foto-archief ||
   
 
Publieksreacties

Heeft u een voorstelling van Nemesis gezien? Mail dan uw reactie naar Marga Nijssen en wij zetten uw reactie (uiteraard ongecensureerd) op de site!

Hieronder een reactie op de voorstelling "De Vliegende Hollander":

Op 6 juni zag ik de voorstelling De Vliegende Hollander. Vaak bezoek ik voorstellingen als recensent, onder andere voor het blad Applaus van het RVA, nu richt ik me eens rechtstreeks naar jullie.

Ik kwam op jullie Vliegende Hollander af vanwege een eerdere voorstelling van regisseur Reinier van Mourik - toen ook al zo van genoten – en omdat ik via via een van jullie spelers ken.

Deze keer een niet-alledaagse locatie: een schip in de Leuvehaven. Dat maakte 't spannend. Kan ik het wel vinden, kan ik parkeren, een verhaal vooraf over sanitair met een sleutel buiten... En een schip heeft dus een heel erg breed toneel. Verrassende locaties een handelsmerk van deze regisseur?

Deze keuze gaf wel moeilijkheden voor de benodigde vergunningen. Wat naar ik begreep zelfs tot een afgelast weekend heeft geleid. Ik wens oprecht dat de schade beperkt was en nog ergens goedgemaakt kan worden.

Verrassend aardig vond ik het 'spelen' met de mannen/vrouwen in hun personage. Dat een kapitein door een vrouw gespeeld wordt alla, maar dat het personage dat ook blijkt te zijn... Wat een vondst!

Bovendien is Josette een leuke vrouw, een sterke persoonlijkheid die ook fysiek en met stem present is, met plezier en graagte aan toneel speelt en inzet heeft om zich verder te ontwikkelen, zoals ik achteraf merkte.

Over de andere rollen heb ik nauwelijks tekst, wat ik me herinner is dat er wel een haast onherkenbaar (leeftijds-) verschil was tussen de levende en de dooie Vliegende Hollander. Het kostte me moeite om zijn ware aard, zijn ziel te herkennen, die is dan ook niet in mijn herinnering blijven hangen.

"Man of the match" (het is tenslotte WK-tijd) was deze voorstelling bootsman Dirk, gespeeld door Ester, niet alleen omdat zij de sympathiekste rol had, maar vooral ook omdat zij die zonder veel opsmuk speelde, oprecht is misschien het woord. Vind ik.

Het verhaal tenslotte was aardig, en gaf gelegenheid tot veel grappige interpretaties die dan ook zonder verdere poeha werden uitgerold. Ik heb eerder een stuk van deze schrijver Just Vink in regie van Reinier gezien, een leuke combi! Maar ik zie ook uit naar regiebeurten van hem met stukken van andere schrijvers.

Ik had dus weer een leuke verrassende toneelmiddag. Bedankt!
 
Hartelijke groet,
 
Ate Stam

---------

Ik heb de voorstelling mee mogen maken in de warme boot. Het was erg leuk.
Arie van Oostende uit Almelo

---------

Hieronder een paar reacties op de voorstelling: "Aanraders":

Beste mensen van Nemesis,
Bedankt voor de leuke avond. Ik heb genoten van jullie voorstelling, en van jullie spel. Compliment voor regisseur en acteurs! Voor morgen en zondag heel veel toi toi toi.  
Groet, Christa Warmerdam (schrijfster van het stuk, red.)

---------

Wat een leuk stuk! en zo leuk geacteerd. Ga zo door, en een heel fijn, uitbundig weekend toegewenst!
Kiemlan Tjong Tjin Joe en Adrian Ciocoiu

Hieronder een reactie op de voorstelling: "Kerstfeest met Nemesis!"

Met een deel van onze woongroep IJ-93 (22 leden) zijn we zaterdagavond 13 december j.l. naar jullie voorstellling geweest in 't Kapelletje aan de Schiekade.

Dit is een geweldige happening geworden met de eenakters
Het Kerstdiner, Moeders Kerstfeest en de Kerstcollectant.
Alleen al de entree was geweldig met de zwerver, het zangkoor en Kerstman.

Ja en dan speelt de herinnering en nostalgie de boventoon. Vroeger gekluisterd achter de buis met Ko van Dijk, Ellen Vogel, Johan Kaart, Mary Dresselhuis, Anna Wil Blankers, Paul Steenbergen, Ank van de Moer, Albert van Dalsum en vele, vele anderen.
  
Zo vaak heb je geen grote toneelvoorstellingen meer. In de schouwburg of theater Zuidplein en Hofplein. Vroeger was het echt een uitje met de familie naar een toneel voorstelling, dat was nog eens wat.

En dan ineens zomaar uit de lucht gevallen Nemesis. Een enthousiaste groep mensen die met FIJN toneelspel de kijker in de ban brengt van alledaagse dingen die gewoon gebeuren.

De vermeende vergiftiging. Vaak lees je er nog wel eens wat over dat zoiets gebeurt in bejaardencentra of verpleeghuis, met de daaraan gekoppelde paniek.

Het is jammer dat de moeder, in Moeders Kerstfeest, met de buurman op stap gaat, anders had ze zo welkom geweest bij mij thuis voor 2de Kerstdag of zoiets.

De Kerstcollectant.........of het je vandaag overkomt.

Toneelspelers geweldig in vorm.
Zangkoor uitstekend op dreef.
Zwerver en Kerstman meesterlijk gevonden.
Buffet, het kon niet op.
Een prachtig gezongen lied met pianospel.
Gedicht niet voorgelezen maar voorgedragen.  

Wat ook erg leuk was dat we als gasten zomaar na afloop met de leden van Nemesis konden praten. Meestal, zeg maar altijd, kom je nooit bij de spelers en muzikanten.
Ik ben een keer op uitnodiging achter de coulissen geweest van het Scapino ballet. Wat een geweldige ervaring is dat indertijd geweest en nu weer zo ongedwongen met elkaar omgaan, geweldig.

De leden van Nemesis hebben er voor gezorgd dat we met de groep een fantastische avond hebben meegemaakt. Heel, heel hartelijk bedankt voor deze onvergetelijke avond.

Succes voor de toekomst.
Namens de woongroep IJ-93,
met vriendelijke groet,
Jan Oorebeek